Calculatie

Als professioneel schilder wilt u graag snel een duidelijke offerte kunnen maken. Met onze calculatiesoftware is dit eenvoudig te realiseren. Met onze basismodule kunt u moeiteloos calculaties maken, uittrekstaten toevoegen en professionele rapportages genereren. Daarnaast bieden we een unieke combi- en kozijnmodule waarmee u eenvoudig specifieke projecten kunt calculeren. Door de kostenposten voor een groot aantal combi's alvast klaar te zetten, helpen we u tijd te besparen.

Zelf prijzen onderhouden of werken met Centrale Bibliotheek?

De basispakketten Lite, Medium en Pro worden standaard geleverd met een prijs- en normenbestand. Hierin kunt u zelf wijzigingen aanbrengen en koppelingen met leveranciers onderhouden. Wilt u met uw basis meelopen met het prijs- en normenbestand van 2Jours? Kies dan voor het Medium of PRO “CB-pakket“. CB staat voor Centrale Bibliotheek, een versie waar 2Jours het prijs- en normenbestand zo goed mogelijk bijhoudt. De CB versie is qua prijs gelijk aan de standaard versie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Wat kunt u met onze calculatiesoftware?

Onderstaand lichten wij enkele belangrijke functionaliteiten van de software toe.

Basismodule calculatie

Met de uitgebreide basismodule kunt u zelf calculaties maken en regels opbouwen met meerdere hoofd- en subgroepen. Deelcalculaties en het toevoegen van project specifieke opties zijn ook mogelijk. De calculatiemodule bevat diverse controlefuncties, zodat u niets over het hoofd ziet.

Daarnaast kunt u in het projectblad uw uurlonen aanpassen en eventueel opslagen toepassen op uw in de calculatie ingevulde inkoopprijzen waaronder: algemene kosten, algemene bouwplaatskosten, risico en/of winst. De calculatie kunt u afdrukken met uw eigen logo.

Bestelmodule

Met de bestelmodule kunt u direct vanuit uw calculatie een lijst van benodigde materialen uitdraaien én doorsturen aan de leverancier. U kunt de lijst automatisch genereren en naar wens aanpassen.

Combi-module

Met behulp van de unieke combi- module worden alle regels voor een bepaald onderdeel in één keer in de calculatie gezet! Hierbij wordt per calculatieregel rekening gehouden met het gewenste resultaat, zoals bijvoorbeeld de inhoud of omtrek.

Een combi bevat alle materialen, prijzen- en normen, die nodig zijn voor het berekenen van een bepaald onderdeel. Door slechts de maatvoering op te geven, worden de hoeveelheden bepaald welke worden overgenomen naar de betreffende groep in de calculatie.

Documenten delen met o.a.

Documenten die zijn opgeslagen bij het project, kunt u selecteren om te delen met uw onderaannemers. Zo kunt u aanvragen op zeer efficiënte manier versturen.

Documentenbeheer

In onze calculatiemodule kunt u alle documenten die bij een project horen eenvoudig opslaan en delen met uw relaties. U kunt hierbij gebruikmaken van uw eigen mappenstructuur.

Calculaties exporteren naar Excel

Met één druk op de knop exporteert u de calculatie naar Excel. Handig als u het wilt gebruiken voor uw werkvoorbereiding/naslagwerk.

Materiaallijsten aanvragen

Met één druk op de knop vraagt u offertes aan voor alle gebruikte materialen binnen de calculatie of project met een Excel bijlage. Zo kunt u snel uw materiaal prijzen aanvragen.

Groepen importeren uit de basis

Om snel een calculatie te kunnen maken, kunt u complete groepen of regels vanuit uw eigen basis (moederbegroting) overhalen.

Groepen importeren

Lijkt uw huidige calculatie op een eerder gemaakte calculatie? Importeer uw groepen uit eerdere calculaties of de moederbegroting om tijd te besparen.

Kozijnmodule

Schilderwerk aan kozijnen of afwerkingen rondom het kozijn rekent u eenvoudig uit met de kozijnmodule. Reken het kozijn uit en bepaal de werkzaamheden, en krijg een voorgesteld overzicht van uren met de verwachte benodigde materialen. U hoeft alleen de maatvoering in te vullen en de regels na te lopen. De kozijnmodule is samen met de combi-module te gebruiken.

Offertemodule

Met de offertemodule genereert u vanuit de calculatie in één handeling een professionele en overzichtelijke offerte. De offerte kunt u helemaal naar uw eigen wensen vormgeven en aanpassen. Daarnaast heeft u in het offerteoverzicht inzicht in de actuele status van het offertetraject.

Prijs- en normenbestand

Het prijs- en normenbestand bestaat uit een moederbegroting, materiaalbestand, onderaannemersbestand en tekstbestand. Wij leveren het bestand met regels die voortkomen uit onze ervaring die wij hebben opgedaan als calculatiebureau. U kunt het bestand ook naar eigen inzicht aanpassen of uitbreiden.

Professionele afdrukmogelijkheden

Met behulp van onze software kunt u op een eenvoudige manier professionele begrotingen afdrukken van uw calculatie. Deze kunt u op verschillende manieren afdrukken met diverse gegevens.

Relatiebeheer

Door alle contactgegevens van opdrachtgevers en relaties te bundelen in ons systeem, heeft u altijd de juiste gegevens gereed. Bovendien worden de calculaties direct aan de juiste klanten gekoppeld, waardoor u altijd per klant inzicht hebt in de openstaande acties en facturen.

Uittrekstaten

Bepaal eenvoudig uw hoeveelheden door een uittrekstaat aan een calculatieregel toe te voegen. Na het opgeven van de maatvoeringsregels worden de totalen berekend. Het resultaat kan u per calculatieregel selecteren.

Voor wie zijn de calculatiepakketten geschikt?

2Jours biedt pakketten aan van basic, om snel en eenvoudig te calculeren, tot pro, de meest uitgebreide versie.
Functionaliteiten zijn op basis van uw wensen en gebruik. U betaalt alleen voor wat u echt gebruikt.

Bekijk de prijzenpagina voor de softwarepakketten.

Demo aanvragen